Karl og Bent bygger en gynge

Karl og Bent keder sig. De ved slet ikke hvad de skal lave. Så får Bent en god idé. Det kan bygge en gynge. Karl og Bent finder det perfekte træ og straks går de i gang. Men, ak. Tovet knækker. Hvordan skal Karl nu komme til at gynge?

Forfatter: 

Illustrator: 

Serie: 

ISBN: 
Bogen er overgået til Tellerups Forlag, der har overtaget en del af Jesper Felumb Conrads titler.
Materialevurdering: 

Anmeldt sammen med Karl og Bent bygger en ubåd.

Anvendelse/målgruppe/niveau
Femte og sjette bog i serien om Karl og Bent er for de yngste læsere. Trods lav lix er der fog ord, der ikke er helt lydrette. Derfor er målgruppen 6-7 år. Til læsetræning.

Beskrivelse
Karl er en dreng og Bent er hans hund, der i Karls fantasi – på bedste Barbapapa-manér – kan lave sig om til alt det, som Karl behøver, for at han kan bygge forskellige ting, han kan lege med.

I disse to bøger skal der bygges henholdsvis en gynge og en ubåd. Karl ligner en lille Alfons Åberg og illustrationerne appellerer nok mest til de yngste læsere. Der er illustration og kort tekst samt en enkelt taleboble på flere af siderne. Tekst og illustration supplerer hinanden fint.

Bent forvandler sig til det utroligste i disse bøger fx gynge, saks, sav, tov, ubåd, hammer, svejseflamme, og periskop, så Karl kan gennemføre sine fantasilege.

Sammenligning
Det er almindeligt, at bøger omhandler at børn bruger deres fantasi i legen. Der er ikke andre bøger med en hund, der agerer alle redskaber.

Samlet konklusion
Læsere til de første titler om Karl og Bent vil sikkert være underholdt med de to nye titler til at træne deres nyligt opnåede læsefærdighed.

Vurderet af: Ingrid Martlev