Karl og Bent bygger en robot

Det regner. Så Karl og Bent leger på Karls værelse. De roder kæmpe meget, men de gider ikke rydde op. Så får Karl en idé. De kan jo bygge en smart robot der kan rydde op for dem.

Forfatter: 

Illustrator: 

Serie: 

ISBN: 
Bogen er overgået til Tellerups Forlag, der har overtaget en del af Jesper Felumb Conrads titler.
Materialevurdering: 

Anvendelse, målgruppe og niveau

Sjov letlæsnings-seriebog i den lette ende af skalaen. Modtagergruppen er først og fremmest begynderlæsere, som netop er startet på at læse små, sammenhængende historier på egen hånd. Figurer og handling vil nok appellere mest til drengene. Fra ca. 6 år.

Beskrivelse

Historien handler om drengen Karl og hans magiske kæledyr, hunden Bent, som kan forvandle sig til lige netop det, som Karl har brug for. I historien her forvandles hunden således undervejs til en drage, en skruenøgle, en batterioplader og til en skovl, som skal hjælpe til med den irriterende oprydning.  Selv med en magisk hund er oprydning en sur tjans, så de to venner beslutter sig i stedet for at opfinde en herlig oprydnings-robot. Stregtegningerne er humoristiske og ledsager hjælpsomt læsningen.

Sammenligning

Læseteknisk kan bogen her minde lidt om bøgerne i serien Lydret Dingo, men sprogligt og indholdsmæssigt når historien her ikke helt samme niveau. Tegnestilen kan minde om Bill Wattersons legendariske Steen og Stoffer-striber fraa 1980’erne og 90’erne.

Samlet konklusion

Humoristisk letlæsningsbog især for drenge, der lige har løst læsningens mysterium. Historien skal nok slå an hos modtagergruppen, men den ldit fjollede fortælling kan forekomme noget ”konstrueret”, idet det næsten er for let, at den magiske hund blot efterkommer ethvert behov, som den lille hovedperson måtte have.

Anmeldt af Jesper Holtoug (Lektørudtalelse (11/40) 2 893 036 4 (BS))