Line og Livet - En rose

Line og farfar leger gemmeleg en knitrende vinterdag. I haven finder farfar en vinterrose, og bryder ud i sang. I et mørkt skur møder Line en stor frygt, og finder vej gennem den ved lidt lys fra døren og farfars stemme i haven.

Forfatter: 

Illustrator: 

Serie: 

ISBN: 
978-87-92580-32-0
Materialevurdering: 

Her kan du læse DBCs materialevurdering.

De tre bøger er anmeldt samlet af Ole Laursen 

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bøgerne har udseende af letlæsningsbøger og er forholdsvis lette at læse. Børn fra 2. klasse eller ca. 8 år kunne læse dem selv. Men bøgerne vil først og fremmest være egnet til højtlæsning for børn i alderen 5-8 år.

Beskrivelse
De tre bøger er en del af et folkekirkeligt projekt, som har til formål at formidle salmernes poesi som tolkning af de store spørgsmål i tilværelsen, og de omdeles gratis til alle landets kirker.

Pigen Line på 6-7 år og hendes farfar er hovedpersonerne i de tre bøger. De to tilbringer tid sammen inde og ude og farfar synger salmer, som han forklarer for Line. Det er gjort på en varm og indfølende måde. Illustrationerne er ganske poetiske. Tegningerne kan med deres storøjede mennesker minde lidt om Dickmeiss' streg. Det er ikke sikkert de vil falde i alles smag.

Bagerst i bøgerne findes salmeteksterne gengivet. Både forfatter og illustrator er ret nye navne. Jacobina.dk fortæller om illustratorens cv og værker. Felumb er medforfatter til to letlæsningsbøger fx Dracula 11/06. Salmerne smukt sunget af Marie Carmen Koppel kan høres på lineoglivet.dk, hvor bøgerne også kan læses.

Sammenligning
Der findes en del bøger med salmer for børn, men mest i form af større eller mindre sangbøger så som De små synger salmer, 2004, og ikke så meget bud på formidling af salmernes indhold til børn.

Samlet konklusion
Interessant bud på formidling af salmer til børn. De tre korte historier med letlæsningsudseende er fortalt med varme og indføling.

Fra Materialevurderinger - uge 2012/04