Rune og rummet - Solsystemet

Rune skal til svømning. Det har han ikke lyst til. Rune flyver med sit rumskib gennem hele solsystemet og lærer navnene på alle planeterne.

Forfatter: 

Illustrator: 

Serie: 

ISBN: 
Bogen er overgået til Tellerups Forlag, der har overtaget en del af Jesper Felumb Conrads titler.
Materialevurdering: 

Anvendelse/målgruppe/niveau 
Ny letlæsningsserie (lix 6), som består af fire bøger til børn i 2.-3. klasse (fra 7 år), der har brudt læsekoden. Bøgerne kan bruges til læsetræning, natur/teknik og tema om rummet.

Beskrivelse 
De fire bøger handler alle om Rune, der godt kan lide at læse om rummet. I sine drømme er det ham selv, der flyver op i rummet. Her flyver han gennem solsystemet, gennem asteroider, redder jorden fra en farlig komet og flyver til Mars for at finde sin ven Lotte. Bøgerne er en kombination af fag- og skønlitteratur, som samtidig giver en god læseoplevelse. Bøgerne er skrevet med korte sætninger og tydelig typografi. Længere ord er delt.
De glade, tegneserieagtige illustrationer med talebobler supplerer og forklarer teksten på fornem måde. Forfatteren har udgivet flere letlæsningsbøger, fx Mumien, 2008

Sammenligning 
Bøgerne kan sammenlignes med Tag ud i rummet med Mik Mekanik, 2008, som dog har en noget ældre målgruppe

Samlet konklusion
Fire informative og sjove letlæsningsbøger, der vil vække børnenes fantasi og interesse for rummet.

Lektør: Kirsten Thorning Thagaard

Folkeskolens anmeldelse af bøgerne

Anmeldt af: Niels Peter Riising

Rummet er en enorm og ganske uoverskuelig størrelse at skulle begribe, nærmest uanset alder. Dog bliver det lettere og lettere i takt med ens voksende omverdensforståelse, des ældre man bliver. Derfor er det også nogle interessante udgivelser, der her er tale om, hvor det uoverskuelige og uforståelige netop forsøges beskrevet for de yngste med det sigte at øge den generelle interesse for rummet og rumforskningen, så unge i fremtiden fortsat uddanner sig ad den vej.

Hver bog er bygget op omkring en lille historie, som tager afsæt i Runes fantasi og, ikke mindst, interesse for rummet. Bøgerne er skrevet på en ganske levende måde, skønt pladsen er begrænset, ligesom teksten også hele vejen ledsages af sjove tegninger, der fint understreger det i teksten beskrevne.

Med et lixtal omkring seks henvender bøgerne sig så absolut til de yngste læsere, hvilket også er hele formålet med udgivelserne, da det er her, den første interesse skabes. Det kunne være interessant, om udgivelserne blev fulgt op af yderligere udgivelser med naturvidenskabeligt indhold, der på samme underholdende måde beskriver noget af det naturlige og hverdagsagtige, men også svært begribelige, især for de yngste. Det kunne sagtens være med til at sætte gang i de små grå rundt omkring i klasserne og måske på sigt give flere studerende inden for naturvidenskaben.

Læs anmeldelsen på folkeskolen.dk