Strit og Snøfte - Mumien

Den første bog i serien om Strit og Snøfte. De to venner er et umage par, Strit er lille og taler meget. Snøfte er altid forkølet og siger næsten ikke noget. Strit er fuld af gode ideer, som desværre tit bringer dem i uføre. Men heldigvis, har Snøfte en magisk lomme, hvor man tit kan finde lige det man skal bruge. I denne bog drager Strit og Snøfte til Egypten og møder en Mumie.

Forfatter: 

Illustrator: 

Serie: 

ISBN: 
87-92038-19-0
Materialevurdering: 

Bogen er omtalt sammen med Fru Frida - Adam får besøg.

Anvendelse
Bøgerne er beregnet til begynderlæsning af børn fra 7 år og opefter. Lix er på under under 6, men bøgerne er ikke helt lette at gå til hverken i ordvalg eller typografi.

Beskrivelse
Mumien har et godt plot. De to venner pindsvinet Strit og kænguruen Snøfte er på ferie i Eghypten, hvor Snøfte kommer til at pudse næse i papiret fra en mumie, hvorefter det selvsamme papir sætter sig fast i Strits pigge, da de flygter fra mumien. Hvilket resulterer i en "nøgen" og forkølet mumie. Illustrationerne er glade og appellerer til målgruppen. Bøgerne vil helt sikkert blive lånt ud, men er læseteknisk svært tilgængelige.

Sammenligning
Der findes mange bøger målrettet begynderlæsningen. Disse to udgivelser adskiller sig indholdsmæssigt fra de øvrige titler, men er svære at læse på trods af det lave lixtal.

Konklusion
To sjove letlæste historier, som ikke er helt letlæste.