Line og Livet

Line og Livet bøgerne fomidler salmernes poesi til til danske børn og deres familier.

Det pædagogiske formål er, at åbne børns øjne og ører for fin poesi som en tolkning af de store spørgsmål i tilværelsen.

Køb bøgerne for kun 125 kr - gratis fragt

Salmernes skat er på visse måder svært tilgængelig, og Lines univers og tid sammen med farfar, vil kunne bane vejen for at mange børn igen kan begynde at synge salmer.

Marie Carmen Koppel har inspillet en smuk og blid version af salmerne, så melodien let kan genkendes.

Salmerne kan downloades gratis af alle i mp3 format.

Bøgerne skal gøre det lettere for voksne at tale med børn om salmer, og lettere for børn at 'få hul' på salmernes lyrik.

Når først barnet kan nynne salmen, har det en livline til himlen, og til alt det, der er vigtigt her på Jorden mellem mennesker og i skaberværket. Intet mindre.

Bøgerne er blevet gratis omdelt til alle landets kirker, musikken kan downloades gratis af alle, ligesom bøgene kan læses i fuld længde på her på siden.

Kirkerne beslutter selv, hvordan de vil anvende bøgerne. Det er oplagt at forære dem til minikonfirmander, søskende til dåbsbørn og andre af kirkens gæster. Produktionen af bøgerne er støttet af Kirkeministeriet.

Kirkeministeriet om Line og Livet bøgerne: Projektet imødekommer indsatsområde: Udbredelsen af kendskabet til den kirkemusikalske arv og salmetradition, og er særligt udviklet til børn. Projektet er opbygget af flere elementer og har stort potentiale.

Personerne bag Line og Livet
Cecilie Felumb er familiepsykolog, tekstforfatter og initiativtager til 'Line og Livet'. Jesper er journalist og arbejder til daglig som onlinechef på videnskab.dk. Jesper har skrevet mange roste læseletbøger - alle disse kan læses på læsbøgeronline.dk

Om illustratoren
Anna Jacobina Jacobsen er illustrator med en streg fuld af sjæl og nærvær. Se evt andre af Jacobinas værker på jacobina.dk

Om den faglige konsulent
Susanne Voss Pedersen er Sognepræst i Anna Sogn på Nørrebro i København. Susanne er det religiøse anker i projektet, den faglige konsulent, der spejler de øvriges anstrængelser i forhold til den dybt alvorlige opgave det i virkeligheden er at lære børn at elske salmer.

Om sangeren
Marie Carmen Koppel er en af de største soul- og gospelstemmer, vi har i Danmark. Marie Carmen Koppel har gennem det sidste år turneret det ganske land tyndt, når hun da ikke lige har været på "træningsophold" i New York, hvor hun blandt andet synger i en lokal kirke i Brooklyn og på en række natklubber. Hun er derfor hele tiden inspireret og i udvikling, et faktum der lever stærkt i hendes repertoire. Læs mere på mariecarmenkoppel.dk

Hør Marie Carmen Koppels fantastiske udgave af de 3 salmer, som bøgerne om Line og hendes farfar er baseret på. Salmerne er sunget i en version som forældre og børn let kan lære. 

Du skal have flash for at kunne afspille de 3 lydfiler. Har du ikke flash, kan du få det her

Familieforlaget og Marie Carmen Koppel forærer disse skønne sange til dig. Hvis du vil downloade en af salmerne, skal du klikke på "download ikonet". Det er pilen der peger nedaf som er placeret til højre i musikafspilleren. 

Læs mere om Marie Carmen Koppel på hendes hjemmeside: www.mariecarmenkoppel.dk. Her kan du blandt andet se hendes tourplan og læse hvornår du kan opleve denne fantastiske røst.

Materialevurdering: 

Her kan du læse DBCs materialevurdering.

De tre bøger er anmeldt samlet af Ole Laursen 

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bøgerne har udseende af letlæsningsbøger og er forholdsvis lette at læse. Børn fra 2. klasse eller ca. 8 år kunne læse dem selv. Men bøgerne vil først og fremmest være egnet til højtlæsning for børn i alderen 5-8 år.

Beskrivelse
De tre bøger er en del af et folkekirkeligt projekt, som har til formål at formidle salmernes poesi som tolkning af de store spørgsmål i tilværelsen, og de omdeles gratis til alle landets kirker.

Pigen Line på 6-7 år og hendes farfar er hovedpersonerne i de tre bøger. De to tilbringer tid sammen inde og ude og farfar synger salmer, som han forklarer for Line. Det er gjort på en varm og indfølende måde. Illustrationerne er ganske poetiske. Tegningerne kan med deres storøjede mennesker minde lidt om Dickmeiss' streg. Det er ikke sikkert de vil falde i alles smag.

Bagerst i bøgerne findes salmeteksterne gengivet. Både forfatter og illustrator er ret nye navne. Jacobina.dk fortæller om illustratorens cv og værker. Felumb er medforfatter til to letlæsningsbøger fx Dracula 11/06. Salmerne smukt sunget af Marie Carmen Koppel kan høres på lineoglivet.dk, hvor bøgerne også kan læses.

Sammenligning
Der findes en del bøger med salmer for børn, men mest i form af større eller mindre sangbøger så som De små synger salmer, 2004, og ikke så meget bud på formidling af salmernes indhold til børn.

Samlet konklusion
Interessant bud på formidling af salmer til børn. De tre korte historier med letlæsningsudseende er fortalt med varme og indføling.

Fra Materialevurderinger - uge 2012/04